logo-haderslev
Forside > Aktuelt > Nyheder 2019

Uge 43 stod i æblernes tegn

Efteråret er for alvor kommet over os, og selvom det betyder regn og rusk, så betyder det også tid til æblehøst. VSU holdet Krop og hjerne har i uge 43 omdannet æbler til lækker mad, dessert og æblesaft.

(mere…)

VSU holdet Hjernerytmik i værkstedet

I undervisningstilbuddet Hjernerytmik er der fokus på at aktivere hjernen gennem praktiske øvelser med musik og bevægelse i centrum. De sidste to uger har holdet som noget nyt været i værkstedet, hvor undervisningen er produktorienteret, men det er processen hen til produktet, der er vigtigst for deltagerne på holdet Hjernerytmik.

(mere…)

Mette Elise Boesens har altid stammet

Men det har aldrig afholdt hende fra at udfordre tilværelsen. I dag er hun 67 år og kan fortælle en fantastisk livshistorie der, på trods af stammen, blandt meget andet indebærer ansættelse på Flyvertaktisk Kommando i Karup, påmønstring af et skib i Yokohama, flere uddannelser til bl.a. arkitekt og lærer og en masse rejser, især med Interrail rundt i Europa. Nu har hun skrevet en artikel om sit liv som stammer, og om hvordan en lille notits, i ugeavisen om stammebehandling på THS i Haderslev, ændrede hendes opfattelse af taleundervisning.

(mere…)

Henning færdes nu selvstændigt i trafikken igen

Henning har efter en senhjerneskade ikke selvstændigt haft mulighed for, at bevæge sig frit rundt. Igennem et undervisningsforløb på VSU har Henning nu opnået de færdigheder, der kræves for at færdes i trafikken igen. Henning har nu ansøgt om en elscooter, så han selv kan bestemme, hvor og hvornår han vil færdes i Skrydstrup.

(mere…)

VSU holdet Kunst og Kreativ afprøver ny teknik

Pouring betyder at hælde, skænke, øse, eller strø og det er lige præcis hvad VSU holdet Kunst og kreativ afprøver. Med pouring teknik kan der skabes abstrakt kunst og fantastiske effekter. Teknikken indebærer at man hælder farve på fx et lærred eller sten og på den måde skaber spændende farveeffekter. Det er både sjovt og udfordrende at eksperimentere med farver og nye teknikker.

(mere…)

VR-teknologien er nået et skridt videre

Haderslev Kommune bruger som nogle af de første i Danmark, VR-teknologi som supplement til voksenspecialundervisningen. I efteråret 2018 fik de første borgere, der modtog voksenspecialundervisning, muligheden for at opleve Virtual Reality som et professionelt redskab i undervisningen. Startkittet bestod dengang af VR-brillen med tilhørende controller. Nu er controlleren suppleret med handsker. Det gør oplevelsen endnu mere autentisk og der kan undervises i endnu flere færdigheder.

(mere…)

På tur med VSU holdene “På hjul igen”

“På hjul igen” kommer vidt omkring. Mandagsholdet har været på tur til Starup Kirke i det gode vejr, og torsdagsholdet har kombineret cykelturen med lidt kultur og været i Streetdome og på havnen hvor de så sommerfugleudstillingen.

(mere…)

Tina fra VSU har været på SMART training uddannelse

SMART training er som at sende hjernen i fitnesscenter. Gennem fysiske øvelser, der kobles op på farver og ord, kan man hjælpe hjernen til at få bedre hukommelse og fokus. På billedet er det Jannie fra kontoret, der afprøver en af øvelserne, under kyndig vejledning af Tina.

(mere…)

Sommerafslutning i VSU

Sommerferien i VSU blev markeret med den årlige sommerafslutning. Deltagere fra flere af holdene viste, hvad de har arbejdet med i undervisningsforløbet. Trods nervøsitet og spænding blev der leveret fra deltagerne på musikholdene næsten så taget lettede. Der var udstillet flotte værker fra deltagerne på kreativ holdene og ikke mindst blev der, med stort engagement, fortalt om indhold i undervisningen og nogle af de aktiviteter, som deltagerne selv har stået for at tilrettelægge.

(mere…)

VSU deltager er nu på 2 hjul igen

“Stor dag i dag”. Sådan skrev Dorthe i starten af april, da hun, efter 4 år med en tre-hjulet cykel som transportmiddel, havde sat sig som mål at komme på 2 hjul igen, og nu skulle til cykelafprøvning hos VSU. Nu står hun her, 2 måneder efter, med sin nye cykel på 2 hjul. Det har krævet mod og vilje, men med vejledning og undervisning fra de to VSU undervisere Torben og Sofus, er målet nået. Dorthe er blevet trafiksikker på 2 hjul igen. Stort tillykke til Dorthe med den nye cykel.

(mere…)

VSU tur til Sønderballe

Den 27. og 28. maj var VSU på lejrtur ved Sønderballe. I naturskønne omgivelser bød dagene på et program, hvor der både var plads til kreative udfoldelser og viden om mad og sundhed. Nogle af deltagerne overnattede, mens andre kørte hjem om aftenen.

(mere…)

Opstart af VSU holdet På hjul igen

VSU holdet På hjul igen startede op efter påske. De havde valgt en af forårets flotteste dage og alle deltagerne klarede det flot. Klik på Læs mere for at se filmen om den første tur.

(mere…)

CSK er med i et demensprojekt i Haderslev Kommune

Demensprojektet har bl.a. til formål at udbrede kendskabet til IKT hjælpemidler hos ansatte i Haderslev Kommune, der arbejder med borgere med demensdiagnoser. Der er nu afholdt to workshops, hvor de ansatte kunne høre om projektet og se hvordan IKT hjælpemidlerne fungerer.

(mere…)

Nyhedsarkiv

Det sker - arkiv