logo-haderslev

Henning har efter en senhjerneskade ikke selvstændigt haft mulighed for, at bevæge sig frit rundt. Igennem et undervisningsforløb på VSU har Henning nu opnået de færdigheder, der kræves for at færdes i trafikken igen. Henning har nu ansøgt om en elscooter, så han selv kan bestemme, hvor og hvornår han vil færdes i Skrydstrup.

Undervisningen på VSU hjælper deltagerne med at opnå nye strategier og handlemuligheder, der kan kompensere for deltagernes funktionsnedsættelser. Undervisningen kan foregå på hold, men målet med undervisningen vil altid rette sig efter deltagernes individuelle funktionsnedsættelse, uanset hvilket fag eller emne der undervises i.

Henning har deltaget i undervisningen på holdet, På hjul igen, som er en mulighed for at få hjælp til at komme til at cykle igen efter en funktionsnedsættelse – fx en senhjerneskade.
I Hennings tilfælde var det ikke en cykel, men en elscooter der var midlet til blandt andet at genindlære orienteringsevne og trafiksikkerhed, med formålet at blive selvtransporterende og at blive sikker i trafikken igen.
Læs mere om VSU holdet På hjul igen her

Her ses Henning til afprøvning. Det er første gang han sidder på elscooteren, men klarede sig selv med instruktion fra underviseren på VSU Torben Nasser.

Efter afprøvning er det blevet til flere ture i fællesskab med de andre deltagere på holdet På hjul igen