logo-haderslev

Efteråret er for alvor kommet over os, og selvom det betyder regn og rusk, så betyder det også tid til æblehøst. VSU holdet Krop og hjerne har i uge 43 omdannet æbler til lækker mad, dessert og æblesaft.

På billedet er deltagerne i gang med at vaske og presse æbler.

Efter undervisning i køkkenet kunne de præsentere en lækker kalvegryde med æbler serveret med friskpresset æblesaft og til dessert en lækker gammeldaws æblekage

I undervisningstilbuddet Krop og hjerne er der fokus på både kroppen og hjernen, og gennem forskellige praktiske hverdagsaktiviteter udvikles samspillet mellem krop og hjerne.

Madlavning er omdrejningspunktet for dette og der er fokus på alle processer i forbindelse med madlavningen, fra at finde opskrifter, indkøb, borddækning og til selve madlavningen og selvfølgelig efterfulgt af oprydning.

Der vil være  forskellige aktiviteter og udflugter, som skal organiseres og arrangeres som en del af undervisningen.

Indhold i undervisningen kan være:

  • Finde opskrifter
  • Lære at strukturere indkøb
  • Lære at organisere hverdagsmadlavning
  • Få inspiration til fritidsinteresser
  • Lettere fysiske aktiviteter
  • Lære sociale spilleregler

Mål kan være:

  • At udvikle selvværd og selvtillid i samspil med andre.
  • At få overskud og inspiration til sit hverdagsliv
  • At udvikle overblik og struktur